Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen

DE HERACLIDEN SPEELT CORENOS VAN DE MAT: 10-2.

GESCHREVEN DOOR JOHAN STAAL OP . GEPLAATST IN WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Een prima De Heracliden speelde zaterdagmiddag buurman Corenos helemaal van de mat. In een duel, waarin Mark de Boer vijf keer en Tim Ottema vier keer wisten te scoren, werd het uiteindelijk een 10-2 overwinning voor de gastheren tegen een tegenstander die werkelijk geen minuut in de wedstrijd heeft gezeten.
image 2018 10 05
Tim Ottema en Anne Jan ten Harkel zien Aalderd Duinkerken en Mark de Boer een van hun vele kopduels uitvechten. Bron: Ommelander Courant Foto Ronnie Afman
Voor aanvang van de laatste ‘Eemsmond-derby’ tussen De Heracliden en Corenos was het verhaal van beide trainers duidelijk. Zowel de trainer van de thuisploeg, Ronald Bouwman, als zijn collega van de gasten uit Roodeschool, Marco Pesiwarissa, gingen vol voor de winst. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren zodat er bij een hernieuwd verlies al voorzichtig van een matige seizoenstart gesproken mocht worden. ,,Daar ben ik het wel mee eens, was het commentaar van Ronald Bouwman voor de wedstrijd. ,,Maar dat is iets wat absoluut niet gaat gebeuren. We willen dit seizoen bovenin meedoen en daar past een seizoenstart met twee verliespartijen op rij niet bij.” Een zelfde mening was ook Marco Pesiwarissa toegedaan want de trainer van Corenos wilde met drie punten huiswaarts keren. ,,We komen hier voor de drie punten al weet ik ondertussen wel dat dit een echte derby is waarbij er veel strijd geleverd moet worden. Ik ben een liefhebber van verzorgd voetbal maar dat zal bij veel spelers en supporters niet het geval zijn. Voor hen telt vandaag alleen maar het willen winnen van de buren.” Na het beginsignaal van scheidsrechter De Jong uit het Friese Boornbergum was daar binnen een minuut al een eerste kans voor de thuisploeg toen Jeroen Linstra door Tim Ottema de diepte werd ingestuurd. Linstra was vervolgens de defensie van Corenos te snel af maar zag zijn inzet via eerst de linker en toen de rechterpaal het veld weer in stuiteren. Het schot van Linstra was een eerste waarschuwing voor de bezoekers die in de eerste vijf minuten al een paar keer door het oog van de naald kropen. Maar in de achtste minuut was daar de eerste treffer voor de gastheren. Frank de Boer liet op de linkervleugel zijn directe tegenstander, Robert van Dijken, simpel achter zich en zijn prima voorzet werd door broer Mark achter een kansloze Sven Knot gekopt: 1-0.Na de openingstreffer kwamen er direct meer kansen voor de thuisploeg maar doelman Sven Knot wist een paar keer prima redding te brengen bij doelpogingen van Mark de Boer en Tim Ottema. Na iets meer dan een kwartier kwam er een 2-0 stand op het scorebord te staan. Pim la Crois mocht vanaf links een corner nemen die door Tim Ottema ongehinderd achter een weer kansloze doelman Knot gekopt mocht worden. De 2-0 voorsprong voor de gastheren was een juiste afspiegeling van het spel van dat moment want de bezoekers hadden tot dan nog niets laten zien wat op maar iets van een aanval leek. Nog binnen het half uur werd het nog mooier voor de gastheren. In de 28e minuut omzeilde Tim Ottema een niet goed functionerende buitenspel en wat een 3-0 stand op het scorebord betekende. Vier minuten voor het rustsignaal kwam Corenos opeens terug tot 3-1. Joran Knot drong eindelijk een keer het strafschopgebied van De Heracliden binnen en werd daar onderuit gehaald door Jeroen Linstra. De beste man op het veld, scheidsrechter De Jong, wees direct gedecideerd naar de stip en even later zorgde Aalderd Duinkerken voor 3-1. Twee minuten later stond het 4-1 op sportpark ‘Meij’ toen Mark de Boer, uit een voorzet van Pim la Crois, zijn tweede goal van de middag scoorde. En weer twee minuten later omzeilde Mark de Boer weer de buitenspelval van een defensie die zo lek als een mandje was en stond er na vijfenveertig minuten een stand van 5-1 op het scorebord. Na de pauze had Marco Pesiwarissa een drievoudige wissel doorgevoerd. Maar wanneer de trainer van Corenos onbeperkt had mogen wisselen dan waren niet alleen Cristian Uil, Erwin Dijkstra en Robert van Dijken in de kleedkamer gebleven. Maar ook met Nico de Vries, Anne Jan ten Harkel en Germen Tamsma in de ploeg bleef het ondermaats wat de gasten lieten zien. In de 53e minuut scoorde Jordan Muller nog wel de 5-2 maar zelfs die treffer gaf niet het beeld dat de toeschouwers nog op een spannende wedstrijd mochten hopen. Met nog iets meer dan een half uur te spelen was er een opstootje met Aalderd Duinkerken in de hoofdrol. De aanvoerder van Corenos schoffelde Frank de Boer onderuit en had rood kunnen krijgen van arbiter De Jong. Maar de onpartijdige, die het duel volledig onder controle had, volstond met een gele prent voor de routinier die met deze beslissing over geluk niet te klagen had. In de 62e minuut nam Mark de Boer vervolgens sportief revanche voor zijn broer door de 6-2 achter doelman Knot te schieten. Na deze achtste goal in de wedstrijd bleef het even rustig al probeerde Frank de Boer met een halve omhaal de 7-2 op het scorebord te schieten. Met nog twintig minuten te gaan moesten de bezoekers met een man minder verder toen Robert Knol met een blessure het veld moest verlaten. Dat zorgde dat De Heracliden, dat gedurende het gehele duel op alle fronten heer en meester was, nu helemaal vrij spel had. Zo strafte Tim Ottema in de 73eminuut een fout van Sven Knot af en stond het 7-2 in Uithuizermeeden en waar het thuispubliek al stiekem over een overwinning met dubbele cijfers begon te praten. Iets waar het inderdaad naar uit begon te zien toen Tim Ottema de defensie van de gasten in de 78e minuut de zwakke defensie van de bezoekers weer te snel af en de stand op 8-2 bracht. De 9-2 kwam vervolgens op naam van Frank de Boer die van het ondertussen kapot gespeelde Corenos alle ruimte kreeg om de bal in de verre hoek te schieten. En om het voor de thuisploeg allemaal nog mooier te maken zorgde Mark de Boer er met zijn vijfde treffer van de middag voor dat de thuisploeg de buren uit Roodeschool met een blamerende 10-2 nederlaag huiswaarts stuurden.

De Heracliden-Corenos: 10-2(5-1)

8. Mark de Boer 1-0, 17. Ottema 2-0, 28. Ottema 3-0, 41. Duinkerken 3-1(str.),43. Mark de Boer 4-1, 45. Mark de Boer 5-1, 53. Muller 5-2, 59. Mark de Boer 6-2, 73. Ottema 7-2, 78. Ottema 8-2, 79. Frank de Boer 9-2, 83. Mark de Boer 10-2

Scheidsrechter: D.H de Jong (Boornbergum)

Gele kaarten: Dijksterhuis(De Heracliden), Edwin Dijkstra, Duinkerken(Corenos)

De Heracliden: Buikema; Wieringa, Haan, Kamminga, Dijksterhuis(70.Vogel); La Crois(80. Knol), Frank de Boer, Linstra, Gustina(72. Oosterhuis); Ottema, Mark de Boer.

Corenos: Sven Knot; Duinkerken, Van Dijken(46. Ten Harkel), Balkema, Uil(46. De Vries); Knol, Haan, Knot; Erwin Dijkstra(46.Tamsma), Muller, Baar